Zarnesti

Resort EuroPark Fundata va propune spre vizionare orasul Zarnesti, precum si Parcul National Piatra Craiului, Prapastiile Zarnestiului, Rezervatia de Ursi “Libearty” Zarnesti.

Zarnesti este un oras situat la altitudinea de 722 m (centrul orasului), atestat documentar in anul 1373 si se afla la numai 29km de Resort Europark Fundata.

Este asezat in compartimentul depresionar Zarnesti – Baraolt, la poalele muntilor Piatra Craiului si este o buna baza de plecare pentru traseele turistice si de catarare din masiv.

Orasul Zarnesti

Zarnesti

Aflat pe o campie cu aspect de golf, in partea de sud – est a depresiunii “Tara Barsei”, cu o vechime ce dateaza din secolele XII – XIV, perioada de varf a colonizarii sasesti din zona, Orasul Zarnesti pune la dispozitia turistilor o plentitudine de activitati si obiective ce trebuiesc bifate pe agenda oricarui turist insetat de cunoastere si descoperire.

Dintre acestea vom enumera cateva: Parcul National Piatra Craiului, Centrul Istoric al Orasului Zarnesti, Cheile Zarnestiului (Prapastiile Zarnestiului), Crucea de pe Varful Piatra Craiului Mica, Gaurile de la Zaplaz, Rezervatia de Ursi “Libearty” Zarnesti, Wolf Park Adventure, Biserica “Sf. Nicolae” Zarnesti, Biserica “Nasterea Maicii Domnului” Zarnesti, Biserica “Intrarea Maicii Domnului In Biserica” Zarnesti – Cartier Tohanul Nou, Zona Turistica Plaiul Foii, Cabana Curmatura, Zona Poiana Marului – locul unde se pastreaza de peste veacuri, cu sfintenie, traditia colindatului prin Ceata Vatafilor sau unde se afla Biserica “Sfantul Ioana Botezatorul” ridicata de catre Constantin Brancoveanu la 1707, adaposturile special amenajate pentru animalele salbatice din padurile Piatra Craiului (cerbi, caprioare, lupi, ursi, rasi, capre negre, etc), centre de echitatie si plimbari de agrement pe cai, 11 trasee de cicloturism marcate, care acopera intreaga suprafata a Parcului National Piatra Craiului, si multe altele.

Imagini & Video Zarnesti

Localizare

Orasul Zarnesti este situat in partea de sud-vest a depresiunii “Tara Barsei”. Orasul este la 25 de km fată de municipiul Brasov si 11 km fată de orasul Rasnov si la 29 km fata de Resort Europark Fundata. Zona de influenta a orasului Zarnesti se suprapune aproape in intregime pe relief montan.