Sinca Veche & Sinca Noua

Resort EuroPark Fundata va propune spre vizionare Manastirea rupestra de la Sinca Veche aflata la 58 km, precum si Grota de la Șinca Veche, Schitul Sinca Noua.

La 50 de kilometri de Brasov se află o manastire sapata in stanca, ascunsa în mijlocul pădurii, a cărei vechime este estimata la mii de ani si unde vizitatorii au parte de liniste intr-un peisaj unic, încarcat de legende locale atractive.

Manastirea rupestra de la Sinca Veche a devenit o atractie turistica in ultimii ani, dar si un loc de pelerinaj si reculegere. Situata pe Dealul Plesu, la poalele muntilor din Tara Fagarasului, este calcată anual de mii de turisti fascinati de legendele, dar si de frumusetea locului. Religiosi sau nu, oamenii care ajung la Sinca Veche sunt uimiti de simplitatea locului si de faptul ca totul a fost facut cu modestie, asa cum spune si Biblia.

Schitul Sinca Noua

Schitul Sinca Noua

Doua asezari pline de traire, care emana un sentiment de liniste sufleteasca si mentala, cu paduri intinse si o flora diversificata. Aceste locuri, cu o incarcatura aparte, aduc spre bucuria turistilor acteva obiective unice in lume. Intre acestea gasim: Manastirea Rupestra de la Sinca Veche (Templul de la Sinca Veche sau Templul Dorintelor); Grota de la Sinca Veche; Baile Pergani – statiune balneoclimaterica de vara cu namol terapeutic; Moara cu Noroc de la Ohaba – cea mai veche moara din tinutul Tara Fagarasului, ridicata in anul 1873; Manastirea “Pacea Lumii” de la Bucium; Valea Strambei si Padurea Virgine; Observatorul ursilor de pe Valea Sambetei; Biserica de Lemn din Sinca Noua; Pestera Gang; Roata in Flacari; Viaductele feroviare Podul Ilii si Podul Negru.

Imagini & Video Sinca Veche & Noua

Localizare

La 45 de km de Brasov si 22 Km de Fagaras, la numai 3 km de satul Sinca Veche se află Asezamantul Sinca Veche.