Rasnov

Resort EuroPark Fundata va propune spre vizionare orasul Rasnov, Cetatea Rasnov aflata la 36 km, precum si Cheile Rasnoavei, Dino Park Rasnov, Cabana Malaiesti, Cabana Diham.

Asezat strategic, la intersectia drumurilor turistice din judetul Brasov, la poalele Masivului Postavaru, la mica distanta de Muntii Bucegi si Piatra Craiului si la capatul Nordic al culoarului Rucar – Bran si Cheia – Predeal acest cochet oras este depozitarul unor obiective turistice aflate la mare cautare.

Orasul Rasnov

Rasnov

Primul dintre acestea este Cetatea Rasnov, o cetate medievala care se presupune a fi fost costruita intre anii 1211 – 1215, perioada ce coincide cu stapanirea teutona in Tara Barsei. Aceasta este asezata pe o stanca abrupta si este accesibila doar din partea rasariteana. Cetatea are doua curti, una interioara, alta exterioara si a intrat in istoria cinematografiei romanesti prin intermediul filmelor “Dacii” si “Nemuritorii”.

Aici se mai afla Cheile Rasnoavei, care este o zona ideala pentru practicantii si pasionatii de alpinism, calorie, bungee jumping, plimbari si picnic-uri in mijlocul naturii. Urbea Rasnovului pune la dispozitia turistilor cel mai mare parc cu dinozauri din sud – estul Europei, Dino Park Rasnov – un muzeu in aer liber, unic in Romania.

Tot in acest cand oras al Transilvaniei mai gasim si Pestera Rasnoavei, cavitate intinsa pe o lungime de 390m, frumos decorate cu concretiuni, Pestera Valea Cetatii care este o atractie turistica de exceptie, cu arce de calcar de un alb cum rar poti vedea in lume, Biserica Ortodoxa Veche “Sfantul Nicolae” Rasnov, Cabana Diham, Cabana Malaiesti, Liftul cu cremaliera de la Rasnov, Biserica evanghelica “Sfantul Matthias” Rasnov, etc.

Imagini & Video Rasnov

Localizare

Este situat in sud-vestul Depresiunii Brasovului, la 15 km de municipiul Brasov, pe cursul raului Ghimbasel, la 676 m altitudine medie. In cadrul judetului, orasul are o pozitie sud – estica, fiind poziționat de-a lungul drumului național DN 73 aflandu-se la circa 21 km de orasul Predeal, 9 km de statiunea turistica Poiana Brasov si 36 km de Resort EuroPark Fundata.