Comuna Moieciu

Resort EuroPark Fundata va propune spre vizionare Comuna Moieciu ce este alcatuita din: Moieciu de Sus, Moieciu de Jos, Cheile Gradistei, Pestera, Magura, Cheia, Drumul Carului.

Moeciu de Sus a ajuns cunoscut din punct de vedere turistic in principal datorita faptului ca este localitatea cu cel mai bun acces spre Platoul Bucegilor. Dar acest paradis natural situat la marginea Tarii Barsei, la umbra Bucegilor si a Pietrei Craiului, merita mult mai multa atentie din partea vizitatorilor, avand o sumedenie de peisaje minunate si nenumarate obiective istorice, culturale si de agrement in apropiere, care pot fi vizitate atat in sezonul cald, cat si in sezonul rece.

Comuna a luat fiinta, în actuala componenta administrativa, în anul 1968 când în Romania s-a făcut reforma administrativa. Este alcătuita din sase sate, fiind comuna cu cele mai multe sate din zona Bran, după cum urmeaza: Moieciu de Sus, Cheia, Moieciu de Jos, Drumul Carului, Pestera, Magura.

moieciu brasov

Moieciu

Una dintre cele mai intinse localitati de pe Culuarul Rucar – Bran, granita istorica dintre Tara Romaneasca si Ardeal, comuna Moeciu isi onoreaza turistii cu o diversitate larga de obiecive turistice si nu numai. Satul Pestera – la 22 km de Resort EuroPark, unul dintre satele comunei Moeciu, aflat la 1000 m altitudine, pe langa peisajele superbe de munte, ofera exploratorilor si vizitatorilor sai Pestera Liliecilor unde pot fi admirate numeroase specii de lilieci, transformand acest obiectiv turistic intr-un unicat al tarii.

Satul Moieciu de Jos – la 16 km de Resort EuroPark – cu Biserica Ortodoxa cu hramul “Sfantul Nicolae”, construita in a doua jumatate a secolului XVIII.

Satul Moieciu de Sus – la 24 km de Resort EuroPark, vecin de altitudine al satului Pestera, rasfata vizitatorul, pe langa aerul curat al zonei, cu branza de burduf si pastrama de oaie, preparate suta la suta naturale, unice in lume ca prospetime, gust, textura si consistenta. Dupa o masa cu preparate neaose, cel mai bun lucru pe care fiecare turist il poate face este o plimbare pe Cheile Gradistei – la 25 km de Resort EuroPark, aflate intre satul Moieciu de Jos si satul Moieciu de Sus, catre cascada “La Chisatoare”, cascada care curge pe un perete natural de travertin.

De asemenea o plimbare in aceasta zona, ne mai poate indrepta catre Biserica Ortodoxa cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din Satul Cheia – la 18 km de Resort EuroPark, construita in urma cu mai bine de doua veacuri, in anul 1818. Tot in spiritul plimbarilor montane, gasim satul Drumul Carului – la 10 km de Resort EuroPark, mezinul comunei, aflat la 1150 m, care ne invita sa pasim pe ale sale poteci amenajate in scop turistic, de catre autoritatile zonei, prin proiectul “Pe Coasta”.

In cele din urma, dar nu ultimul, ba din contra, conform cunoscutului post de televiziune, National Geographic, “cel mai frumos loc din Europa”, satul Magura – la 37 km de Resort EuroPark cu a sa altitudine de 1000 m, intampina vizitatorii sai cu peisaje si zone de basm cum este Valea lui Cotea.

Imagini & Video Moeciu

Localizare

Fața de municipiul Brasov, comuna Moieciu este situată la 28 de km pe soseaua care leaga Brasovul de Campulung Muscel si Pitesti si se afla la numai 16 km de Resort EuroPark Fundata