Cazare Fundata

Comuna Fundata din Judetul Brasov este cea mai inalta localitate din tara fiind situata la 1360 de metri altitudine si este strajuita de Muntii Bucegi, pe de o parte, si de Muntii Piatra Craiului, pe cealalta parte.

Resort EuroPark Fundata va propune ca destinatie de vacanta si cazare la munte com. Fundata si satul Fundatica, aflate pe culoarul Rucăr-Bran in Jud. Brasov.

Aici este cel mai curat aer din tara, lucru dovedit si de o statie meteo, aflata chiar in varf de munte, care masoara puritatea aerului.

Oriunde priviti, la Fundata, veti vedea culmile muntilor, dealurile superbe, imbracate in verdeata si flori din aprilile pana in octombrie, sau acoperite de omat iarna. Odata ajunsi la Fundata trebuie neaparat sa va opriti si sa admirati peisajele superbe, inca virgine. O plimbare pe ulitele comunei brasovene va va incarca cu energie si veti simti imediat efectele si beneficiile aerului curat.

cazare fundata fundatica sirnea

Fundata

Aceasta asezare istorica, unde a fost inregistrata prima victima a armatei romane din primul razboi Mondial, aflata la granita judetelor Brasov si Arges, are in alcatuire doua sate unice ca asezare, peisaje, aer si apa. Unul dintre ele este satul Sirnea aflat la o altitudine de 1244 m, desemnat primul sat turistic din Romania in anul 1968 si caracterizat de catre turistii vremurilor respective ca fiind “bucurie pentru ochi si suflet”. Tot in satul Sirnea se afla prima partie de schi, din Romania, dotata cu nocturna, care are o lungime de 600m, fiind perfecta pentru incepatori si agrement. Aici se mai afla si un Muzeu al Minunilor unde, in cele sapte camere ale sale, este adapostita o istorie in miniatura a acestui sat de munte.

Localitate despre care se spune ca este cea mai de sus localitate turistica din Romania, satul Fundatica, aflat la o altitudine de 1360 m, ofera turistilor sai, spre vizitat, Biserica Ortodoxa Veche, din lemn, ce poarta hramul “Adormirea Maicii Domnului” si a fost ridicata in anul 1830 iar tot in acest sat exista un crater plin cu apa, denumit de localnici “Lacul fara fund” care face legatura cu alt obiectiv turistic al zonei, Pestera Uluce. Aceste doua obiective turistice astazi, pe vremea haiducilor reprezentau doua puncte strategice in activitatea acestora, pestera fiind folosita ca ascunzatoare iar Lacul fara Fund era locul unde aruncau tot cee ace ramanea in urma boierilor deposedati de bunuri si averi.

Pe langa diversele obiective turistice, oamenii locului organizeaza peste an diverse serbari si aneversari cum sunt: Noaptea de Sanziene - 23 Iunie, Ziua Mondiala Olimpica – luna Iunie, Festivalul de Reconstituire Istorica – luna Iulie, Nedeea Muntilor sau Sarbatoarea Pastorilor – 20 Iulie sau Focul lui Sumedru la data de 25 Octombrie. De asemenea, iubitorii de obiective, plimbari si trasee montane, au de unde alege, aici fiind locul ideal de plecare catre valea Dambovicioarei cu ale sale Chei ale Dambovicioarei, Pestera Dambovicioarei si Cabana Brusturet; traseele Masivului Piatra Craiului, ale Masivului Leaota si nu in ultimul rand ale Masivul Bucegi cu al sau Parc National Natural.

Imagini & Video Fundata

Localizare

La Fundata, care este situata la 50 de kilometri de Brasov, se poate ajunge pe DN 73, Brasov-Rasnov-Bran-Moieciu de Jos-Fundata. Turistii care vin din Capitala pot ajunge la Fundata fie prin Brasov, fie prin judetul Arges, prin Rucar via Targoviste, fiind cel mai scurt traseu de numai 170 kilometri.

Ar mai fi variantele pe autostrada pana la Pitesti sau Ploiesti, ambele de circa 200 kilometri.