Fagaras

Resort EuroPark Fundata va propune spre vizionare orasul Fagaras din jud. Brasov aflat la 82 km, precum si Cetatea Fagarasului, Manastirea Sambata De Sus.

Fagaras este un municipiu din judetul Brasov. Inainte de Unirea Transilvaniei cu Romania, Fagarasul era centrul administrativ al comitatului Fagaras, iar in perioada interbelica orasul a fost resedinta judetului Fagaras.

Din punct de vedere geografic orasul Fagaras este situat in zona numita tara Fagarasului, una dintre cele mai vechi si importante zone geografice si etno-culturale din Romania.

Orasul Fagaras

Fagaras

Un pitoresc oras montan al judetului Brasov, la a carei iesire catre municipiul Brasov se afla centrul geografic al Romaniei. Bogat si el in obiective turistice dupa cum urmeaza: Cetatea Fagarasului – construita in anul 1310 ca punct de aparare impotriva invadatorilor otomani si tatari; Biserica Ortodoxa “Sf. Nicolae” – ctitorita de catre Constantin Brancoveanu; Muzeul Istoric si Etnografic Fagaras – infiintat in 1923; Biserica “Sfanta Treime”; Bazinul “Laguna Albastra”; Biblioteca Municipala Fagaras; Statuia lui Badea Cartan; Bustul Doamnei Stanca (sotia lui Mihai Viteazul); Cetatea Comanei; Cetatea de la Breaza; Poiana Narciselor – monument al naturii pe 400 hectare; Castrul Roman de la Feldioara; Transfagarsanul – cel mai spectaculos derum din Europa; Balea Lac – lac de formatiune glaciara si Balea Cascada; Manastirea Brancoveanu (Sambata) – aflata la 109 km de noi, la poalele Muntilor Fagaras, lacas de cult cufundat in linistea peisajului montan, situate pe cursul raului Sambata; Chilia Parintelui Arsenie Boca; Herghelia de Cai de la Sambata de Sus; Scoala de pictura pe sticla – Muzeul de Icoane pe Sticla si Lemn.

Imagini & Video Fagaras

Localizare

Municipiul Fagaras se afla situat pe traseul soselei DN1, la 66 km de orasul Brasov și 76 km de orasul Sibiu, pe malul raului Olt, la poalele Muntilor Fagaras.