Municipiul Codlea

Resort EuroPark Fundata va propune spre vizionare orasul Codlea aflat la 43 km precum si Cetatea Neagra, Biserica Ortodoxa “Inaltarea Domnului”, Muzeul Codlei.

Codlea este a doua localitate din Tara Barsei ca importanta, datorita atat trecutului istoric framantat, cat şi a dezvoltarii culturale si economice. Codlea a devenit insa renumita datorita serelor sale. Construite pe terenuri ce apartinuseră anterior florarilor sasi, serele au fost timp de zeci de ani simbolul localităiii. In anii 80, Codlea era cunoscuta de toată lumea că orasul florilor.

Municipiul Codlea

Codlea

Pozitionat in partea de nord – vest a depresiunii Tara Barsei, in vecinatatea muntilor Pergani, la poalele muntelui Magura Codlei, acest oras este un obiectiv turistic lafel de potrivit ca oricare altul pentru cautatorul de inedit, iubitorul de natura si pasionatul de drumetii. Dintre obiectivele turistice, oferite generos calatorului, vom mentiona si noi cateva: Cetatea Neagra; Casa de Cultura; Biserica Ortodoxa “Inaltarea Domnului” – Codlea; Muzeul Codlei; Parcul cu Soare; Strandul din Codlea; Varful Magura Codlei; Zona Maial; Biserica Evanghelica Fortificata Codlea plus multe alte obiective cu aceeasi incarcatura istorica.

Imagini & Video Codlea

Localizare

Municipiul Codlea, localizat in nord-vestul judetului, la 15 kilometri de municipiul Brasov. Acces din DN1 / E68. Se invecineaza la est cu comuna Halchiu şi cu orasul Ghimbav, în sud cu comuna Vulcan, in vest cu comunele Holbav si Sinca Noua, iar la nord cu comuna Vladeni.