Municipiul Brasov

Este capitala judetului Brasov si se afla pozitionat in partea central-estica a Romaniei, la poalele muntelui Tampa (967m), fiind destinatia turistica favorita in Romania.

Resort EuroPark Fundata va propune spre vizionare orasul Brasov, aflat la numai 40 km, unde veti gasi Biserica Neagra, Gradina Zoologica, Paradisul Acvatic.

Important centru industrial, cultural si de afaceri, Brasov este si un centru universitar de traditie. Datorita numeroaselor monumente istorice si artistice, el este unul dintre cele mai importante centre turistice ale tarii. Existenta sa a fost atestata documentar din 1235 pe o veche constructie dacica si a fost mentionata în documentele teutonilor în 1211-1222.

Brasov

Brasov

“Orasul de sub Tampa” – asa cum este supranumit, avand o atmosfera desprinsa parca din cartile cu povesti, atmosfera data de casele sale colorate, cu turnulete si acoperisuri tuguiate din tigla, Brasovul aduce in atentia turistilor o sumedenie de obiective turistice si locuri incarcate de istorie, cultura si de o frumusete nemaiinatlnita. Dintre aceste obiective vom evidentia si aici cateva, printer care Biserica Neagra – cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud – estul Europei. Orga Bisericii Negre, cu cele peste 4000 de tuburi ale sale, instalata in anul 1839, este foarte apreciata pentru melodicitatea sa; Turnul Alb – cu metereze, balcoane si guri perntru aruncarea de foc si smoala; Turnul Negru - care avea rolul de a impiedica navalitorii sa se apropie de zidurile Cetatii Brasovului; Poarta Ecaterinei, Poarta Schei (construita intre anii 1827 – 1828); Bastionul Tesatorilor – aparat de breasla tesatorilor de in; Tampa – un mic muzeu de arme medieval; Strada Sforii – una dintre cele mai inguste strazi din Europa; Piata Unirii – cu a sa Biserica “Sf. Nicolae” si Muzeul Primei Scoli Romanesti; Pietrele lui Solomon; Cetatuia – ridicata pe Dealul Cetatii; Biserici vechi si pline de istorie – Biserica “Sf. Bartolomeu”, Manastirea Franciscanilor, Biserica “Sf. Treime”; Casa Sfatului – ridicata incepand cu anul 1420 si care a devenit Muzeul de Istorie al judetului Brasov; Bastionul Graft – pe Aleea Dupa Ziduri; Paradisul Acvatic; Parc Aventura; Gradina Zoologica Brasov;

In apropierea Brasovului se afla una dintre cele mai bogate comune din Romania, comuna Cristian, care datorita alipirii sale teritoriale cu orasul Brasov, a devenit in constiinta publica un fel de cartier al municipiului si care, la randul sau, pune la dispozitia turistilor cateva obiective turistice dintre care mentionam Cetatea Fortificata Saseasca datata in secolul XIII, Biserica Ortodoxa Cristian zidita in secolul XVIII si Canionul 7 Scari care este un defileu sapat in calcare jurasice, in partea vestica a Masivului Piatra Mare, a carui lungime este de 160 m si are o diferenta de nivel de 58m la o altitudine de 948m.

Din Brasov urcam catre una dintre cele mai cunoscute statiuni montane din Romania, Poiana Brasov – la 41 km de Resort EuroPark. Aici, la poalele Masivului Postavaru, gasim 12 partii de schi cu grade diferite de dificultate, trasee montane, patinoar, centru de recreere acoperit, Biserica Ortodoxa din Lemn “Sfantul Ioan”, Coltii Corbului Mare sau Stejerisul Mare – rezervatie naturala de tip botanic si multe alte atractii turistice.

Imagini & Video Brasov

Localizare

Municipiul Brasov afla în centrul tarii, la 161 km de Bucuresti,la 141 km de Sibiu si la 274 km fata de Cluj-Napoca.