Comuna Bran

Resort EuroPark Fundata va propune spre vizionare Castelul Bran, denumit si Castelul Contelui Dracula, partia de ski Bran - Zanoaga din statiunea Bran si Muzeul National Bran.

Asa cum o incununeaza si titulatura sa, statiunea Bran este perla culoarului montan ce-i poarta numele, Rucar – Bran, depozitara a mii de ani de civilizatie, istorie si traditie. Aici se afla unul dintre cele mai cunoscute si cu traditie, obiective turistice ale tarii, Castelul Bran – cetate medievala a Transilvaniei, loc de unde a pornit legenda populara a Castelului Contelui Dracula, veche resedinta a Domnitorului Vlad Tepes, vechi punct de vama si trecatoare intre Transilvania si Tara Romaneasca, important punct de negot, vechi si actual, pentru locuitorii, vizitatorii si turistii zonei, de departe cel mai vizitat obiectiv turistic al Romaniei

Bran Brasov

Bran

In anul 1920, Castelul Bran, a fost donat de catre autoritatile din Brasov, Reginei Maria, in semn de inalta apreciere pentru imensa contributie a Majestatii Sale la infaptuirea Marii Uniri de la 1918. Aici exista si Muzeul National Bran, infiintat in anul 1957 si in incinta caruia a fost amenajata o expozitie consistenta de arta, cultura si istorie medievala, cu un patrimoniu cultural de o nemasurata valoare artistica, istorica, documentara si etnografica, avand nucleul colectiilor reprezentat de obiectele provenite din colectiile regale ale Castelului Bran (arme, arta decorative, arta plastica, etc.)

Sub acceasi unitate administrativa a comunei Bran se afla o pleiada de superbe sate montane ce au o frumusete si naturalete unicat in lume. Printre acestea mentionam satul Poarta – inima comunei Bran – la 21 km de Resort EuroPark, cu cele trei partii de schi ale Bran-Zanoaga, asa cum sunt ele cunoscute, aflate la 4 km de centrul localitatii, in zona Valea Portii (unde in trecut era una din portile cetatii Branului). Aceste partii sunt dotate cu tunuri mobile de zapada iar la baza lor se gasesc centre de unde puteti inchiria orice echipament aveti nevoie pentru practicarea frumosului sport de iarna.

Tot in aceasta zona se afla – Gura de Rai ce te poarta spre Varful Omu (2505 m altitudine) – satul Simon – la 20 km de Resort EuroPark, cu ale sale culmi, vai si peisaje de poveste. In aceasta localitate se afla unul dintre cele mai induhovnicite lacasuri romanesti, Manastirea Ortodoxa Bran – la 23 km de Resort EuroPark, un loc de veghe care prin rugaciunile traitorilor sai aduce pacea in toate cele patru zari. Intemeiata in anul 2006 sub forma administrativa a unui Schit, cu timpul transformat in Manastire, cu o arhitectura traditionala, acoperita ci sita, zidita si varuita intr-un alb imaculat, se armonizeaza perfect cu locul si linistea lui.

Ca orice zona ce isi respecta darurile date de Dumnezeu, Branul isi conserva traditiile, portul, si istoria culturala in minunatul sau sat Sohodol – la 22 km de Resort EuroPark, pe o culme premontana, la o altitudine de 1000 m unde exista un cunoscut atelier de creatie in pictura, sculptura, cusaturi si broderie ie traditionala.

Fiindca tot ceea ce este mai bun merita lasat pe final, noi, in cele din urma va mentionam satul Predelut – la 19 km de Resort EuroPark, care asemenea zonelor rezidentiale de lux din marile metropole ale lumii si asemenea zonelor exclusiviste din intreaga lume, se dezvolta vazand cu ochii, triplandu-si populatia in ultimii ani. Acest aspect se datoreaza pozitionarii sale, la 2 km de castelul Bran, inconjurat de liniste si peisaje de poveste, doldora de aer curat, impodobit de gospodarii amenajate si ingrijite cu pasiune, case de vacanta cochete si datorita sentimentului de liniste pe care il transmite neincetat.

Imagini & Video Bran

Localizare

Fața de municipiul Brasov, comuna Bran este situată la 30 de km pe soseaua care leaga Brasovul de Campulung Muscel si Pitesti si se afla la numai 18 km de Resort EuroPark Fundata